Schrijf geschiedenis!

Vierdelige schrijfworkshop in een unieke samenwerking met de Erfgoedbibliotheek van Antwerpen.

Wil je een historisch overzicht, een heemkundig thema of een geschiedkundig boek schrijven? Of vanuit een historisch besef een ervaring voor de eeuwigheid vastleggen?

In deze reeks leer je hoe en welke bronnen je raadpleegt, waarom een goede synopsis je leidraad is, en hoe je een chaos aan informatie omzet in een aantrekkelijk leesbaar boek of een boeiende tekst.

Je duikt met je tekst in een historische context: hoe ga je jouw resaerchmateraal en je eigen ervaringen omzetten naar een aantrekkelijke tekst voor een lezer? En hoe geef je je thema een 'universele waarde'?

Voor wie schrijf je? En "mag" je alles schrijven? Wat zijn goede bronnen? Hoe gebruik ik die?

Hoe zorg ik voor een goede structuur en maak ik een synopsis? Waarom is dit belangrijk?

Wat is je genre? Een historische roman, een essay, autofictie, (literaire) non-fictie? Hoe kies je je genre en hoe werk je met bronnen, beelden, bestaande teksten?

De sessies zijn steeds praktisch gericht en je krijgt ook enkele schrijfopdrachten om zelf aan de slag te gaan. De docent inspireert, put anekdotes uit haar ruime ervaring en geeft schrijfoplossingen.

Extra: je krijgt een unieke rondleiding in de historische bibliotheek (incl. de Nottebohmzaal).Diane De Keyzer geeft lessen Nederlands aan anderstaligen en is al bijna 30 jaar auteur. Haar thema's hebben steeds betrekking op een sociale geschiedenis. Zij schrijft over levens en het leven zoals het geweest is en geworden is.

Schrijf geschiedenis!
Datums
24 nov. 2022 13:30
01 dec. 2022 13:30
08 dec. 2022 13:30
15 dec. 2022 13:30
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen