Portretschrijven

Al eens geprobeerd iemand te vangen in woorden? Of je nu iets wilt schrijven voor een koppel dat op trouwen staat, over een dierbare die overleden is of over die zonderlinge buurman die je fantasie maar blijft prikkelen, een geschreven portret kan bijzonder verrassend en waardevol zijn.In deze cursus onderzoeken we hoe je mensen op een afgebakende manier zo treffend mogelijk in woorden kan vatten. Van buitenwereld naar innerlijke wereld en van ruwe schets tot detailportret. Daarbij variëren we elke les onze aanpak, invalshoek en stijl.Een greep uit de oefeningen:  • zo objectief mogelijk iemands uiterlijk beschrijven

  • een persoon interviewen en het gesprek uitschrijven

  • een dierbare portretteren.Waar ga je na vier zaterdagen mee naar huis?


Wat schilders kunnen, kunnen schrijvers ook. Na deze lessen zitten er genoeg kleuren op je palet om mensen in woorden tot leven te wekken.Wat deelnemers van eerdere reeksen zegden:


"Deze vier bijeenkomsten op zaterdagochtend waren een verademing, een cadeau."


"Igor doet dat heel goed. Hij weet duidelijk waarover hij het heeft: dat blijkt niet alleen uit de opzet van de cursus, maar ook door zijn leestips".


"Het deed me anders kijken naar teksten en... mensen."De docent


Igor Daems is freelance copywriter, portretschrijver en auteur. Naar mensen luisteren en daar iets moois van maken, is zijn passie. Zo schreef hij al meer dan 30 levensverhalen.


Recent schreef hij portretten van twintig honden en hun eigenaren voor Dogs of Deurne en van twintig ondernemers voor stad Antwerpen. Momenteel werkt hij met Elske van Lonkhuyzen aan een boek over portretschrijven.


Portretschrijven
Datums
08 feb. 2024 19:00
15 feb. 2024 19:00
22 feb. 2024 19:00
29 feb. 2024 19:00
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Creatief Schrijven
Gitschotellei 138, Berchem (Antwerpen)