Opleidingsjaar Literair Schrijven 2024-2025

Schrijverschap is zoveel meer dan alleen voor een blad papier of laptop zitten en een mooie tekst maken. Een schrijver beschikt over een complexe set van competenties: kennis, vaardigheden en attitudes. Door lezingen van ervaren auteurs, feedback op je eigen schrijven, een genre-overstijgende workshop en een uitdagend eindwerk dompel je je een jaar lang onder in de literatuur. Je wordt je bewust van je eigen sterktes en ontwikkelt een breder beeld op wat literatuur allemaal kan.VOOR WIE?
Je schrijft al op je eentje en je wilt je schrijven nu met anderen delen en bespreken? Je wilt proeven van alle kanten en hoeken die de literatuur te bieden heeft? Je wilt ontdekken of een langere schrijfopleiding iets voor jou is? Dan is het Opleidingsjaar Literair Schrijven een ideale stap.WAT?
Je dompelt je een jaar lang onder in literatuur. Je wordt je beter bewust van hoe literatuur werkt en van wat jouw sterke kanten op literair vlak zijn. Tijdens de schrijfateliers word je uitgedaagd om vingeroefeningen te doen in verschillende literaire genres en met verschillende technieken. Je gaat op zoek naar je eigen literaire stem.


In de tweede helft van het jaar werk je aan je eigen kortverhaal of gedichtencyclus. Je verzamelt alles in een portfolio en krijgt op het einde van het jaar een verslag over je sterktes en groeipunten. Ook kijken we samen met jou hoe je verder literair kunt evolueren, bijvoorbeeld door andere opleidingen te volgen, dan wel door je kandidaat te stellen voor SchrijversAcademie.


Tijdens het laatste trimester volg je een uitdagende workshop, om de minder vanzelfsprekende uithoeken van het schrijverschap te verkennen. Je kan hierbij kiezen uit podium (live), videopoem (online) of literair bloggen (online). De workshops gaan door op maandag-, dinsdag- of woensdagavond, afhankelijk van de workshop die je kiest. We sluiten het jaar af met een feestelijk toonmoment.Meer weten? Meld je hier aan voor de infoavond op 25 april.


Tijdstip | Vanaf 14 september, op dinsdag- of woensdagavond, of zaterdagvoormiddag.


Opleidingsjaar Literair Schrijven 2024-2025
Datum:
14 sep. 2024
Startuur:
10:00
Einduur:
17:00
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Creatief Schrijven
Gitschotellei, Berchem (Antwerpen)