Opening zadenbib | Lezing eetbare planten

Is het een hype of een traditie? Welke bloemen kunnen we eten? Hoe kunnen we ze telen? Wanneer oogsten we ze en hoe verwerken we die? Van saffraan, over bissap naar een hanami lunch.


Het wordt een boeiende voordracht die je zal overtuigen om zelf met bloemen aan de slag te gaan in de keuken. Maak kennis met degelijke boeken die je in je zoektocht naar eetbare bloemen uit eigen tuin kan gebruiken om veilige, kleurrijke maaltijden te bereiden. Auteurvoorbeelden zijn Elisabeth de Lestrieux, Maria Treben en Alys Fowler. Deze hebben een ongelooflijke kennis van eetbare bloemen. Laat je dus inspireren en tover na deze lezing je tuin om tot een kleurrijke bloementuin vol eetbare delicatessen. Veel zaaiplezier en laat het smaken!


Opening zadenbib | Lezing eetbare planten
Datum:
24 feb. 2024
Startuur:
13:30
Einduur:
15:00
Organisator:
Bibliotheek Driehoek
Locatie:
Bibliotheek Driehoek
Driehoekstraat 43, Ekeren