Ontbijtlezing | Curtis Chin - 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant'

Hoe was het om als Aziatisch-Amerikaan uit de arbeidersklasse in Detroit op te groeien? Hoe was het om uit de kast te komen in de Chinese immigrantengemeenschap? Wat zijn zijn ervaringen als eerste generatie student van zijn familie aan de Universiteit van Michigan? Curtis Chin schreef zijn memoires neer in zijn bekroond boek 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant'.


Wie is Curtis Chin?


Curtis Chin (° 1968) is medeoprichter van de Asian American Writers’ Workshop in New York City. Hij schreef mee aan comedyreeksen voor televisie, daarna maakte hij de overstap naar documentaires over sociale rechtvaardigheid. Chin heeft zijn films vertoond op meer dan 600 locaties in twintig landen waaronder zelfs het Witte Huis. Hij schreef onder andere voor CNN, de Detroit Free Press en de Boston Globe. Voor zijn werk nam hij verschillende awards in ontvangst (ABC/Disney Television, New York Foundation for the Arts...) Zijn essay in Bon Appetit werd in 2023 geselecteerd voor Best Food Writing in America en zijn korte documentaire 'Dear Corky' ging in première op American Masters (PBS). Momenteel werkt hij aan een nieuwe docuserie over de geschiedenis van Chinese restaurants in Amerika.


Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant


Deze levendige, ontroerende, grappige en oprechte memoires vertellen het verhaal van Curtis Chins tijd die opgroeide als een homoseksuele Chinees-Amerikaanse jongen in het Detroit van de jaren 1980. Chin behandelt verschillende periodes uit zijn leven: het opgroeien als Aziatisch-Amerikaan uit de arbeidersklasse in Detroit, zijn ervaring als eerste generatie student van zijn familie aan de Universiteit van Michigan en over het uit de kast komen in de Chinese immigrantengemeenschap. Ondanks dat niet alles van een leien dakje liep, roept zijn jeugd vooral warme herinneringen op. Het opgroeien in een Chinees restaurant in Chinatown heeft hem in hoge mate gevoed en gevormd tot de persoon die hij is vandaag.


Ontbijt


Voor de lezing worden de deelnemers getrakteerd op een lekker ontbijt met Chinese thee van het restaurant Mico & Jon.


PRAKTISCH


Wat?


Ontbijtlezing waarbij auteur Curtis Chin over zijn boek 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant' vertelt.


Wanneer?


Zaterdag 10 mei 2025


10 uur: start ontbijt


11 uur: start lezing


12 uur: voorzien einde


Waar?


Red Star Line Museum, Montevideostraat 3m 2000 Antwerpen


Prijs?


15 euro


In samenwerking met 'Made in China Festival' en 'Untold Asian Stories'


Ontbijtlezing | Curtis Chin - 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant'
Datum:
10 mei 2025
Startuur:
10:00
Einduur:
12:00
Organisator:
Red Star Line Museum
Locatie:
Red Star Line Museum
Montevideostraat 3, Antwerpen