Nottebohmlezing - Walter had nog een vos in zijn schuif liggen… - Karel Vingerhoets

Walter had nog een vos in zijn schuif liggen…. Karel Vingerhoets neemt de tekstbewerking door Walter Van de Broeck van Van den Vos Reynaerde onder handen in deze Nottebohmlezing.

Meer dan twintig jaar geleden schreef Walter Van den Broeck een bewerking van Van den Vos Reynaerde voor een suite van Jan Van Landeghem. Dit werk voor spreker, dwarsfluit, piccolo, hobo, althobo, klarinet, basklarinet, fagot, contrafagot, 2 hoorns en slagwerk werd uitgevoerd door I Solisti del Vento onder leiding van Francis Pollet. De tekst kwam ook in handen van acteur en auteur Karel Vingerhoets, die er niet meteen mee aan de slag kon. Vandaag kan hij dat wel in het kader van de reeks Nottebohmlezingen over de vos in al zijn facetten. Het is tegelijkertijd de gelegenheid om het prachtige verhaal nog eens te recapituleren.

bio
Karel Vingerhoets is sinds 1974 laureaat aan de Studio Herman Teirlinck. Hij is gedurende meer dan 20 jaar verbonden aan verschillende theatergezelschappen in Den Haag, Antwerpen, Hamburg en Wenen. Daarnaast deed hij allerlei televisie en filmwerk. Vanaf 1997 is hij solo onderweg met o.a. "Vlaamse verhalen uit de 20e eeuw" (622 voorstellingen) en van 2001 tot 2008 oprichter en bezieler van Theater Boechout Vooruit, waar hij ook tal van nieuwe, eigen voorstellingen produceert. Hij schrijft en speelt sindsdien eigen werk, de meest recente voorstelling draagt de titel “Salve“ en koestert samen met de jonge violist Wolfram Van Mechelen, die hem daarin vergezelt, de hoop weer snel het plezier mét het publiek te kunnen terugvinden.

Praktisch
• Zondag 20 februari 2022, 11u tot 12u30
• In de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

Nottebohmlezing - Walter had nog een vos in zijn schuif liggen… - Karel Vingerhoets
Datum:
20 feb. 2022
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen