Midzomernacht van Permeke

Een vervelende avond met live muziek en performances én een live publiek!
Met Radio Centraal, Julie Cafmeyer en Ellen Schoenaerts, KRANKk, en Clear Instant x Osei Bantu XL Exp. Gastvrouw: HindaHouse.

Tijdens de vierde editie van De Nacht van Permeke eerder dit jaar konden we vanuit onze zetel genieten van performances en muziek van Michaël Brijs, Yves De Mey, Andy Fierens, Nikkie Van Lierop, Seckou Ouologuem en het trio Broos-Gyselinck-Laheye.Je kan die Nacht ook nog herbekijken via www.permeke.org/herbekijken.


Maar omdat die noodgedwongen zonder live publiek opgenomen werd, breien we er op zaterdag 26 juni een tweede deel aan, mét publiek en een gezellig zomerterras!


Dat doen we samen met Radio Centraal, Julie Cafmeyer en Ellen Schoenaerts, KRANKk, en Clear Instant x Osei Bantu XL Exp.

HindaHouse, gastvrouw tijdens De Nacht van Permeke, loodst ons ook door deze Midzomernacht van Permeke.


Line-up:

Radio Centraal: MUSIC-HOL

Het rapaille van de Antwerpse ondergrond anno 2021 heeft zich verzameld in überbrettl HULSTGARTEN PALACE. Probeert Paul van Ostaijen te infiltreren, is hij een mummie of holt hij Guillaume Apollinaire achterna?


Radio centraal brengt een voorstelling in de vorm van een film- en geluidsperformance. Bereid je voor op 7 scènes van het hoorspelcollectief en leden van het operakoor en orkest van Radio en TV Centraal, met gedichten van Paul van Ostaijen.


Clear Instant x Osei Bantu XL XP

De Clear Instant x Osei Bantu Extra Large Experience toont het beste van wat de hedendaagse Antwerpse jazz en dansscene te bieden heeft. Pianist/componist Thomas De Prins zal speciaal voor deze gelegenheid een instant uitvoerbare compositie schrijven, met werk van Paul van Ostaijen als invalshoek. Muzikanten Thomas De Prins, Michaël Brijs en Vincent Brijs en danser David Joao Ramos nodigen enkele zeer gerenommeerde gasten uit om samen met hen de mogelijkheden van improvisatie met muziek en dans te onderzoeken: James Williams, Bart Borremans, Dries Laheye.en dansers Anane en Nikki Sfakianaski.


Julie Cafmeyer en Ellen Schoenaerts

Julie en Ellen duiken in de wereld van de psychedelica. Deze nacht doen ze verslag van hun gesprekken, interviews en trips.


KRANKk: NL SHORT

Het is je vergeven als je denkt dat KRANKk uit Engeland komt. Hun mix van Grimey baslijnen, Burial-geïnspireerde sferen en future garage beats klinken alsof ze zijn gebrouwen in een Londense lock-off. Maar echt, ze komen uit Antwerpen! Toetsenist Aram Abgaryan, drummer Thomas Geysen en gitarist Willem Heylen geven een maffe twist aan hun tweestapsritmes met live instrumentatie. Live is het een kanonskogel op snelheid, het is aanstekelijk spannend, dansbaar en supervirtuoos.


Hinda House


Onze gastvrouw is van veel markten thuis. Ze werkte voor MNM als videoreporter en redactrice, presenteerde verschillende festivals en events. Ze was enkele jaren de vaste festivalreporter voor De Standaard, waarna ze de festivals inruilde voor voetbalmatchen als videoreporter bij Gazet Van Antwerpen. Ze werd genomineerd voor de Belfius Persprijs tijdens haar werk als journaliste voor Vice en intussen heeft ze een wekelijkse vaste rubriek “Hindaspotlight” bij Flair waarin ze mensen interviewt die dingen doen die je niet zou verwachten in onze status quo-maatschappij.

Midzomernacht van Permeke
Datum:
26 jun. 2021
Startuur:
20:00
Einduur:
20:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen