MARIJKE PERSOONE STELT 'WIENS BELANG?' VOOR

Op dinsdag 5 maart stelt Marijke Persoone Wiens belang? bij ons voor in samenwerking met Hart Boven Hard.


De auteur gaat in gesprek met Ellen De Soete (8-mei coalitie), Ruth Lasters (dichter), en Saïda Isbai (Hart Boven Hard en ACV vakbondssecretaris) .
Napraten en signeren bij een glas.


Over het boek:


Op alle vlakken stapelen de problemen zich op: werk, woning, pensioen, school, klimaat, oorlog, migraties. Mensen voelen zich buitenspel gezet, zijn boos op de politiek, die niet snapt waar zij van wakker liggen. Politici als Tom Van Grieken, en Wilders, Meloni, Le Pen en Orbán in het buitenland, proberen er munt uit te slaan. Maar in wiens belang? Wie wint en wie verliest als zij het voor het zeggen hebben? Marijke Persoone zocht het uit.


Ellen De Soete getuigt over het verzet van haar moeder tegen de nazibezetting en hoe zij de fakkel van haar overnam. Opdat haat en uitsluiting niet het laatste woord zouden krijgen.


‘Wiens Belang?’ is een stut en steun voor gesprekken in de buurt, op de werkvloer, in de school, in je vereniging.


Met een voorwoord van Fikry El Azzouzi.


Over de auteur en Hart Boven Hard:


Marijke Persoone, voortrekker van Hard boven Hard sinds het prille begin, schreef een boek waarin ze het sociale gelaat van extreemrechts en Vlaams Belang ontmaskert. Ze kijkt hiervoor naar zowel Belgische als buitenlandse voorbeelden en biedt de lezer handvaten om zich te verzetten tegen verdeeldheid en haat.


Hart Boven Hard is een burgerbeweging die streeft naar een herwaardering van de mens en zijn grondrechten in het hart van de samenleving. We willen een inclusieve en duurzame samenleving creëren, waarin waarde boven winst staat.


MARIJKE PERSOONE STELT 'WIENS BELANG?' VOOR
Datum:
05 mrt. 2024
Startuur:
19:30
Einduur:
21:00
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen