Literaire avond - Stijn Vranken & Maarten Inghels

Een dubbelgesprek over ‘Een bepaalde dag in het leven van iedereen’ en ‘Het mirakel van België’.

In negen hoofdstukken schetst Stijn Vranken gebeurtenissen die zich al dan niet afspeelden op 14 februari 1990. Een kabinetsmedewerker, arbeider, zanger, vastgoedmakelaar, schoondochter, veiligheidsagent en zieners beleven elk hun eigen Valentijn.
“Pareltjes van portretten botsen als narratieve knikkers tegen elkaar op, om vervolgens elk opnieuw hun eigen weg te gaan. Een ijzersterk literair debuut, en een van de beste Nederlandstalige boeken die ik al gelezen heb tout court.” (Jonas Geirnaert)

Maarten Inghels maakte jaren geleden kennis met Piet Van Haut, een meesteroplichter die zich al veertig jaar voordoet als o.a. diplomaat, directeur van Johnson & Johnson, onderzoeksrechter, directeur-generaal van de NMBS, … en op die manier miljoenen ontvreemde van banken en particulieren. Hij schreef over Van Haut een literaire true crime, een spannend en crimineel haasje-over van feit en fictie.
“Een potige true crime thriller.” (De Tijd)

De Literaire Avonden zijn een organisatie van De Lezer vzw, de Gemeentelijke Bibliotheek en Cultuurcentrum Brasschaat met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Literaire avond - Stijn Vranken & Maarten Inghels
Datum:
27 okt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Cultuurcentrum Brasschaat
Locatie:
Theater Hemelhoeve
Azalealaan 1, Brasschaat