Leesgroep Femina Libera: Ik die nooit een man heb gekend van Jacqueline Harpman

Femina Libera is de leesgroep feminisme van De Groene Waterman en wordt georganiseerd door Edith Kassiers , Katrien en Hanne.


Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist!Diep onder de grond leven negenendertig vrouwen gevangen in een kooi. De vrouwen worden in de gaten gehouden door ongenaakbare bewakers en kunnen zich niet herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen, ze hebben geen besef van tijd en herinneren zich slechts vaag hoe hun leven ooit is geweest. Terwijl het continu brandende licht de dag in de nacht doet overgaan en er ontelbare jaren verstrijken, zit een jong meisje – de veertigste gevangene – alleen en verstoten in de hoek. Al snel zal blijken dat zij de sleutel is tot de ontsnapping van de anderen en hun kans op overleving in de vreemde wereld die boven de grond op hen wacht.


Ik die nooit een man heb gekend is een beklemmende, hartverscheurende post-apocalyptische roman over vrouwelijke vriendschap en intimiteit, en over de moeite die mensen doen om hun menselijkheid te behouden in het aangezicht van verwoesting.


Praktische informatie:


- Woensdag 23 april van 19.30 tot 21.30 u.
- Deelname is gratis, vrije bijdrage wordt gewaardeerd
- Inschrijven verplicht via knop bovenaan of mail naar groenewaterman@groenewaterman.be. Per bijeenkomst apart inschrijven.


Leesgroep Femina Libera: Ik die nooit een man heb gekend van Jacqueline Harpman
Datum:
23 apr. 2025
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen