Leesgroep Femina Libera: DealersDochter van Astrid Roemer

Femina Libera is de leesgroep feminisme van De Groene Waterman en wordt georganiseerd door Edith Kassiers , Katrien en Hanne.


Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist!


Wat betekent het voor iemand om uit het Amazoneregenwoud over enorme rivieren via chaotisch Paramaribo te trekken naar een Europese wereldstad als Amsterdam?


Brandon van zestien doet dat en zoekt vastberaden een weg naar beter. DealersDochter is een roman als een tijdcapsule, waar je overal in kunt schuiven en die je ook van achteren naar voren kunt lezen, omdat het verhaal van de inheemsen geen begin en geen eind kent. Het is alsof je in de jungle bent en de paden volgt die Astrid H. Roemer openlegt om iets te vinden van heling. Er is een Surinaamse moeder vermoord in een Nederlandse stad en het lijk is weggemaakt. Twee jonge vaders voelen zich betrokken vanwege hun relatie met drugs. Maar hoe geborgen ben je bij je eigen familie als dochter van een moordverdachte? Hoe kun je vergeten dat je een moeder hebt die is gedood in haar eigen huis terwijl je in de kinderwagen lag te slapen met je vader dichtbij? Is het mogelijk om buiten je geboorteland ergens ‘veilig thuis’ te zijn als je zwart bent en is levensgeluk breekbaar en te herstellen?Praktische informatie:


- Woensdag 25 juni van 19.30 tot 21.30 u.
- Deelname is gratis, vrije bijdrage wordt gewaardeerd
- Inschrijven verplicht via knop bovenaan of mail naar groenewaterman@groenewaterman.be. Per bijeenkomst apart inschrijven.


Leesgroep Femina Libera: DealersDochter van Astrid Roemer
Datum:
25 jun. 2025
Startuur:
19:30
Einduur:
21:30
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen