Last Days - Lieve Blancquaert

“Elke dag sterven er ongeveer 155.500 mensen, zo’n twee per seconde, en ooit zal het ook mijn dag zijn.
Maar.
Eerst wil ik oud worden. Het liefst van al stokoud en kranig, bazig ook. Laat mij maar niet dat meegaande, oude, beige vrouwtje worden.
Laat mij niet angstig worden voor wat buiten is.
Laat mij vrij zijn, dansen, kussen en bewegen.
Laat mij lachen en laat mij zijn. Met rimpels, plooien en hangend vel.
Wat hou ik van dit leven, maar laat mij oud worden en vriendschap sluiten met het onbekende mysterie van de dood.”


— Lieve BlancquaertIn de expo Last Days toont topfotografe Lieve Blancquaert, aan de hand van prachtige beelden en ontroerende verhalen uit verschillende culturen en godsdiensten, hoe mensen overal ter wereld ouder worden en afscheid nemen. Ze ontmoette vrolijke eeuwelingen, rouwenden, doden, goeroes en grafdelvers, bezocht bejaardentehuizen, gezondheidsinstellingen, mortuaria en begrafenisondernemingen, en woonde feestelijke begrafenissen en pakkende dodenrituelen bij. Het westerse taboe dat op de dood rust, wordt in de meeste culturen overstegen door een natuurlijke omgang met het levenseinde. De zielen en zelfs de lichamen van de overledenen horen voor altijd bij de levenden. Meer dan een expo over sterven is Last Days dan ook een krachtige, ongeziene ode aan het leven.Dinsdag 31 oktober (20 uur) Lezing Last Days


Lieve Blancquart is te gast in Permeke en neemt het publiek met haar beelden en verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen.


Tickets binnenkort beschikbaar!


Last Days - Lieve Blancquaert
Datum:
09 okt. 2023
Startuur:
10:00
Einduur:
19:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen 6