KONSTANTIN PAUSTOVSKI: 'DE JONGE KLEINZOON MET GROTE DROMEN'

Op zaterdag 16 maart stellen we 'De jonge kleinzoon met grote dromen' - onuitgegeven gedichten van Konstantin Paustovski - aan u voor. Een boekje, prachtig geïllustreerd door Koenraad Tinel. Van harte welkom!


Over de auteur en zijn oeuvre:


Grote bekendheid kreeg de fantastische Russische verteller Konstantin Paustovski (1982-1968) vanaf het moment dat Wim Hartog voor de reeks Privé domein in 1967 Begin van een onbekend tijdperk vertaalde, het tweede deel van de cyclus 'Verhaal van een leven'. De zes delen van Paustovski’s herinneringen werden een succesverhaal.


Nadien volgde 'De gouden roos' met literaire herinneringen van de schrijver. Hartog vertaalde ook nog de verhalenbundels 'Afscheid van de zomer', 'De romantici', 'De Baai van Kara-Bogaz', 'De Zwarte Zee' en 'Muziek van de herfst'. Het werk van Paustovski wordt nu uitgegeven door Van Oorschot.


Over het boek:


Wat weinig lezers weten is dat Paustovski in zijn tijd op de middelbare school ook poëzie schreef. Maar hij kon moeilijk de keuze maken tussen poëzie en proza en besloot Ivan Boenin om raad te vragen. Zijn gedichten werden nooit uitgegeven of vertaald. Arie van der Ent kwam bij toeval enkele gedichten op het spoor. Gelukkig is er de Vereniging Konstantin Paustovski die besloot om deze te laten vertalen door Van der Ent. Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan verscheen dit boekje, prachtig geïllustreerd door Koenraad Tinel.


KONSTANTIN PAUSTOVSKI: 'DE JONGE KLEINZOON MET GROTE DROMEN'
Datum:
16 mrt. 2024
Startuur:
16:00
Einduur:
17:30
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen