(Inter)actieve voorleessessies voor families: 3. Feminist tot in de kist?

Dorothy Iannone was dol op boeken. Ze maakte ook zelf kunstenaarsboeken waarin ze met tekst en beeld over haar eigen leven vertelt. In het kader van November Boekenmaand staan de gidsen van het M HKA in november op drie zondagen klaar om (inter)actieve voorleessessies voor families (met kinderen vanaf 5 jaar) te begeleiden. Geniet samen van verhalen, fragmenten en gedichten die een link hebben met de kunstwerken van Dorothy Iannone. Daarna gaan we creatief aan de slag met woord en beeld.


3. Feminist tot in de kist?
Zondag 26.11, 14:00 – 16:00


Dorothy Iannone heeft er heel haar leven voor gestreden dat vrouwen evenveel kansen zouden krijgen als mannen. Dit streven wordt ook wel de emancipatie van de vrouw of feminisme genoemd. Aan de hand van historische figuren en verhalen van vandaag onderzoeken we samen wat feminisme allemaal kan betekenen. “Kan je feminist zijn én graag in de keuken staan?” vroeg Dorothy Iannone zich af. Natuurlijk! Ontdek de feminist in jezelf.


Ik verhef mijn stem, niet om te schreeuwen, maar om degenen zonder stem te laten horen. We kunnen niet samen slagen als de helft van ons wordt buitengesloten.
- Malala Yousafzai


(Inter)actieve voorleessessies voor families: 3. Feminist tot in de kist?
Datum:
26 nov. 2023
Startuur:
14:00
Einduur:
16:00
Organisator:
M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen
Locatie:
M HKA
Leuvenstraat 32, Antwerpen