FRANK WESTERMAN STELT 'ZEVEN DIEREN BIJTEN TERUG' VOOR

We stellen het nieuwe boek van Frank Westerman voor. Een beestenboek met een bijtende urgentie. Koen Fillet, bekend van Radio 1 interviewt Frank Westerman.


We klinken op Zeven dieren bijten terug (Querido Fosfor) en Frank signeert.


Over het boek:


Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op reis noordwaarts in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven magnifieke beesten: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. Terwijl wij de temperatuur op aarde opvoeren, houden zij ons een spiegel voor. Met z’n zevenen drukken ze ons met de neus op de feiten. De inzet is hoog: wat kunnen wij van deze dieren opsteken?


In Zeven dieren bijten terug zijn de Hollandse ijszeeverkenners van de zestiende eeuw de randfiguren. Hun overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla is het decor van een boek over leven en dood in de eenentwintigste eeuw. In een sprankelende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.


Zeven dieren bijten terug is een eigentijds bestiarium: een beestenboek met een bijtende urgentie.


'In Zeven dieren bijten terug betovert Frank Westerman de lezer met zijn fascinerende mengeling van wetenschap, geschiedenis en herinneringen.'
- Louise Fresco


FRANK WESTERMAN STELT 'ZEVEN DIEREN BIJTEN TERUG' VOOR
Datum:
05 jun. 2024
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen