Familiedag | Morris

De derde zondag van de maand, dat is Familiedag in bibliotheek Permeke.


Met een voorstelling, een lekkere lunch en samenspeel- en leestijd.Familievoorstelling: Morris


Een vrieskoud avontuur


waarvan je gaat gloeien.


Over sneeuw die blijft liggen,


een hond die gaat lopen,


en het belang van een naam.Zo goed als elke dag moet Morris de berg op om de hond van zijn oma te zoeken. Het dier is een meester in ontsnappen. Ze heet niet toevallig Houdini.


Net als Morris met de hond in zijn armen aan de tocht naar huis begint, valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Van het ene op het andere moment staat de jongen er enkeldiep in. Boven op de berg snijdt de noorderwind. Het dal lijkt erg ver weg. Tot overmaat van ramp doet Houdini nog eens wat ze het liefst doet: ervandoor gaan. Morris weet zich even geen raad. Maar dan verschijnt in al dat wit ineens een lotgenoot – met een grote mond en een reusachtige ram.Op zondag 21 april leest Phara de Aguirre Morris, een verhaal van Bart Moeyaert, op muziek van Koen Brandt, gebracht door het ensemble Oxalys.


Morris verscheen in het najaar van 2022 als boek, geïllustreerd door Sebastiaan Van Doninck en vormgegeven door Herman Houbrechts, bij uitgeverij Querido. Moeyaert won met Morris de Boon 2023 publieksprijs.Eten en spelen


Voor 5 euro krijg je een lunchbox met een gezonde boterham, soep, een stuk fruit en een stuk zoet.


Doorlopend kan je spelen en lezen. In boeken over chaos en rust. In je hoofd en in de wereld. Maak zelf chaos of orde met de materialen uit de maakbib.


Familiedag | Morris
Datum:
21 apr. 2024
Startuur:
11:00
Einduur:
12:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen 6