expo Suske & Wiske in 't Stad: De Antwerpse Avonturen - UITGESTELD

Stap in onze teletijdmachine en kijk hoe Suske en Wiske al meer dan 75 jaar lang avonturen beleven in Antwerpen dankzij Willy Vandersteen en zijn opvolgers!

Antwerpse avonturen

Jommeke heeft Zonnedorp, maar Suske en Wiske hebben Antwerpen!

Suske en Wiske zijn zot van A. Regelmatig duikt onze metropool op als achtergrond, en soms eist onze stad een hoofdrol op in hun dolle avonturen.

Dat tekenaar Willy Vandersteen koos voor de koekenstad als thuishaven voor Suske en Wiske is natuurlijk geen toeval.

Wist je dat hij geboren werd op een steenworp van bibliotheek Permeke, in een kleine woning aan het Stuivenbergplein?

Vandersteens geesteskinderen zijn rasechte Antwerpse bengels, zoals Vandersteen dat zelf ook was. Hij liet hen de avonturen beleven waarover hij als kind al fantaseerde met zijn vriendjes en die hij voor hen tekende op de stoeptegels in de Seefhoek.

In de vroegste avonturen van Suske en Wiske spraken de hoofdrolspelers nog onvervalst Antwerps, de taal waarmee Vandersteen was opgegroeid. Het droeg bij aan de authenciteit, de herkenbaarheid en de populariteit van Vandersteens succesreeks. Suske en Wiske spraken de taal van het volk. En zo leerde Vandersteen zijn volk strips lezen.

Suske en Wiske is ondertussen al vertaald in 34 talen. Zo kan je hun avonturen bijvoorbeeld lezen in het Russisch, het Chinees, het Portugees, het Spaans en het Swahili.


EXPO

In juli krijgt bibliotheek Permeke de striphelden van de Seefhoek op bezoek. Stap er in de teletijdmachine, laat je terug flitsen over de grenzen van tijd en ruimte en kom met je eigen ogen zien hoe Suske, Wiske, tante Sidonia, Jerom en Lambik nu al meer dan 75 jaar lang avonturen beleven in onze koekenstad!


De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Permeke is ook een van de 10 locaties én het ideale vertrekpunt voor de Suske en Wiske - route.


ROUTE

Van 1 tot en met 29 juli kan je in Antwerpen te voet of met de fiets 10 plekken bezoeken die een rol spelen in de verhalen van Suske en Wiske. Benieuwd waar de Zwarte Madam haar hoofdkwartier had? Of waar professor Barabas met zijn Teletransfor de Dulle Griet levend maakte?

Kom dan gratis een folder halen in de bib, of bekijk de route online.


STRIPBOEKENPLEIN

Zin gekregen om strips te lezen?

Je vindt er natuurlijk heel wat in de bib, maar dat is niet alles: op zaterdag 3 juli verandert het De Coninckplein in een Stripboekenplein en kan je komen snuisteren tussen honderden strips!

Er is een heleboel te doen en wie weet, misschien kom je onze striphelden zelf wel tegen…Houd voor meer info deze pagina in de gaten.


In samenwerking met Standaard Uitgeverij

expo Suske & Wiske in 't Stad: De Antwerpse Avonturen - UITGESTELD
Datum:
01 jul. 2021
Startuur:
00:00
Einduur:
00:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen