En ze leefden nog.... Voorleessessie en workshop Elisabeth Lucie Baeten & Flore Deman

Oproep aan alle jonge avonturiers en hun families! Bereid je voor op een betoverende namiddag vol creativiteit, verbeelding en verhalen vertellen tijdens Kunstendag voor Kinderen in de historische Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.

Elisabeth Lucie Baeten en Flore Deman lezen voor uit 'En ze leefden nog', een prentenboek vol prachtige verhalen over prinsessen die hun leven eindelijk zelf mogen bepalen. Geen van hen wanhopig, stil of naar een prins op zoek, prinsessen doen lekker wat ze willen in dit sprookjesboek. Ariël wil geen ballet, maar liever waterpolo doen. Doornroosje is veel te moe voor een ongevraagde zoen. Wist je dat Rapunzel haar lange haren soms best haat? En het Beest van Belle is misschien wel om een goede reden kwaad. Dit boek toont aan meisjes, jongens, iedereen die het leest dat prinsessen altijd zelf de helden van het sprookje zijn geweest. Ze spelen de hoofdrol in hun verhaal, dat soms groot is en soms klein. Niet zoals ze waren, maar zoals ze kunnen zijn. Het prentenboek is een bestseller waarvan maar liefst 10.000 exemplaren verkocht werden.
Na het voorleesmoment ga je in de workshop 'Spiegeltje aan de wand' zelf aan de slag met potlood en papier onder begeleiding van illustrator Flore Deman.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is de coolste prins of prinses van het land? Kijk in het spiegeltje en wie zie je dan? Tover jezelf om tot een kleurrijk sprookjesfiguur en maak je eigen ontwerp.

Tijdens het workshop gedeelte krijgen de ouders een geleid bezoek in de Nottebohmzaal.

En ze leefden nog.... Voorleessessie en workshop Elisabeth Lucie Baeten & Flore Deman
Datum:
19 nov. 2023
Startuur:
14:00
Einduur:
15:30
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen