Een opiniestuk schrijven

Een opiniestuk schrijven is meer dan zomaar een mening ergens op sociale media plaatsen. In deze workshop leer je wanneer het de moeite waard is om je mening in een opiniestuk te gieten.


In een eerste deel leer je welke verschillende soorten opiniestukken er bestaan, wat goede en minder goede argumenten zijn en hoe je een opiniestuk opbouwt. Heb je al een idee voor je opiniestuk dan krijg je ook de tijd en ondersteuning om er aan te beginnen.


Je krijgt twee weken de tijd om verder aan je stuk te werken. In het tweede gedeelte, het feedbackmoment, bespreken we de teksten.Docent


Anouk Torbeyns (1993) wil samen met het Antwerpse jongerenpersagentschap StampMedia de stem van jongeren versterken. Daar geeft ze onder meer workshops over interviewtechnieken, en nieuwsartikels, opiniestukken en columns schrijven.


Daarvoor werkte ze al als journaliste, eindredacteur en columnist voor titels als Het Laatste Nieuws, Charlie Magazine en De Standaard. Daar schreef ze vooral over thema’s rond jongeren, diversiteit en dekolonisatie.


Een opiniestuk schrijven
Datums
11 mrt. 2024 19:00
25 mrt. 2024 19:00
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Creatief Schrijven
Gitschotellei, Berchem (Antwerpen)