Boekstartdag

Boekstart laat ouders met kleine kinderen genieten van boeken. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer woorden, maar ook andere begrippen wanneer er boeken aan te pas komen. Dicht bij elkaar zitten, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen... Het versterkt de band tussen ouders en kinderen.
Op de Boekstart-dag organiseren we tal van activiteiten om ouders met hun kleine uk welkom te heten in de bib en er is een voorstelling in cultureel ontmoetingscentrum Gravenhof.

Baby’s en boekjes
Ook hele kleine kinderen kunnen samen met mama, papa, oma of opa genieten van boekjes! Tijdens deze workshop zoek je met je baby een comfortabel plekje. We brengen een goedgevulde boekenkoffer mee. Je krijgt heel wat tips om ook thuis met je kleine uk met boekjes bezig te zijn. 15u tot 16u
Gratis, maar inschrijven verplicht aan de balie van bib.

Muziekmobiel Mammoet – Klankennest Gravenhof Hoboken
3 sessies van 25 a 45 minuten (ouders met hun baby/peuter 0-3 jaar) 10.30 uur | 12.30 uur | 14.30 uur
Muziekmobiel Mammoet is een levensgrote muziekmobiel, een poëtisch belevingsparcours én een interactieve geluidsinstallatie ineen. Een danser, een percussionist en een zangeres zorgen voor een tedere, zachte en speelse voorstelling. De allerjongsten mogen voelen, rusten, kijken en spelen. Klankennest Mammoet nodigt ouders met jonge kinderen uit om te experimenteren en in dialoog te gaan met muziek, geluid, zintuigelijke ervaringen, beweging en beeldende kunst. Reserveren verplicht via site Gravenhof!

10 uur tot 13 uur Reuzeknisperboek – Coccolarte
Samen met Dirk de duif gaat jouw baby of peuter op ontdekking in een reuzeknisperboek én een wereld vol prachtige dieren. Ontdek alle geheimen van het boek door in, op, onder of knuffelend met het boek te spelen. Overal kunnen kinderen onder begeleiding losse figuurtjes, piepjes of knisperfolie ontdekken. Kruip mee langs landdieren of speel met de grappige zeedieren. Gratis

Boekstartdag
Datum:
20 mei 2023
Startuur:
00:00
Einduur:
23:59
Organisator:
Bibliotheek Hoboken
Locatie:
Bibliotheek Hoboken
Kapelstraat 64, Hoboken