Auteurslezing met Aya Sabi

Aya Sabi gaat in gesprek met Anneleen Van Offel over de schrijver, de vrouw en de activiste Aya Sabi.

Ieder jaar organiseert Creatief Schrijven een reeks auteurslezingen voor het Opleidingsjaar Literair Schrijven en voor SchrijversAcademie. Het zijn stuk voor stuk bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. In oktober gaat Anneleen Van Offel in gesprek met Aya Sabi over de schrijver, de vrouw en de activiste in Aya Sabi.

In augustus 2022 verscheen Aya Sabi’s debuutroman 'Half Leven' bij uitgeverij Das Mag. Het was echter niet haar eerste pennenvrucht. Sinds 2015 schreef Sabi al voor deredactie.be, Mo*, De Morgen en NTGent magazine.

'Half Leven' beschrijft de levens van drie generaties vrouwen: Fatna, geboren rond 1940 in een dorp aan de voet van de Atlas in Marokko, dochter Hamouda, geboren in Nederland, en kleindochter Shams, levend in het Nederland van nu. Aan de hand van fragmenten uit hun leven laat Sabi zien hoe een transgenerationeel trauma doorwerkt en dat een vrouw de ‘som van de ondeelbare delen’ is van haar grootmoeder, haar moeder en zichzelf.

Auteurslezing met Aya Sabi
Datum:
03 okt. 2023
Startuur:
20:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 25, Antwerpen, Antwerpen 6 (Antwerpen)