Antwerpen Leest in de Bourla

Op zondag 23 april is het de eerste Vlaanderenleestdag, een gloednieuw Feest van het Lezen.


Die dag mag Antwerpen Leest 3 verjaardagskaarsjes uitblazen! Dat vieren we met een grote Slow Reading in de prachtige Bourla Schouwburg, i.s.m. het Toneelhuis.


We nodigen alle lezers uit om zich tussen 14 en 18 uur met een boek in de hand neer te vlijen in één van de rode zitjes. We bewaren de stilte om lekker te lezen. Om 15, 16 en 17 uur worden de lezers getrakteerd op een kort live intermezzo van een acteur, dichter en auteur.


Lees je graag met een muziekje op de achtergrond? Leen dan een Silent Disco koptelefoon voor een streepje klassieke muziek. Even de ogen laten rusten? Zap en pik een stukje theater mee van Radio Toneelhuis of luister naar enkele sonnetten* (Hugo Claus, geïnspireerd op Shakespeare), ingelezen door acteur Tom Dewispelaere.


In Café Foyer kan je verpozen en praten bij een drankje.


Gratis, je boek is je toegangsticket. Reserveer hier je plekje!
Programma:


Doorlopend van 14 – 18u:


  • slow reading in de grote zaal
  • Silent Disco: muziek, theaterteksten, sonnetten*
  • Drankjes in de foyer

Live intermezzo’s:


  • 15u: Fleur Pierets leest voor uit "Heerlijk Monster”
  • 16u: Amina Belôrf brengt gedichten uit haar debuutbundel “Zonder het licht te breken”
  • 17u: Maïmouna Badjie speelt in The Golden Stool or the story of Nana Yaa Asantewaa en leest een verhaal over deze strijdster*Hugo Claus - sonnetten

Eerste druk: Knack (periodiek), Brussel (België)


Op verzoek van Knack schreef Hugo Claus deze minicyclus van op Shakespeare geïnspireerde en gebaseerde sonnetten. De parallellen met Shakespeare zijn in deze vijftien sonnetten niet altijd eenduidig: sommige lijken elementen van verschillende Shakespeareaanse sonnetten te bevatten, andere zijn duidelijk op één specifiek voorbeeld gebaseerd. Het onderwerp is de liefde - het enige object van de taal is het prijzen van de geliefde, de Muze.


AL Bourla 3
Datum:
23 apr. 2023
Startuur:
14:00
Einduur:
18:00
Prijs:
gratis
Organisator:
Antwerpen Leest i.s.m. Het Toneelhuis
Locatie:
Bourla Schouwburg
Komedieplaats 18, Antwerpen