24 uur van Permeke

Verhalen, verbeelding, ideeën ... Een bibliotheek is bij uitstek de plek waar al die inhoud wordt gedeeld, voor jong en oud. Maar wat gebeurt er wanneer een bib bewust buiten de lijntjes kleurt? Dan wordt het extra spannend en inspirerend.


Tijdens de 24 uur van Permeke kun je in en rond de gelijknamige bibliotheek terecht voor een bruisend festival dat zich verweeft met het dagelijkse leven aan het De Coninckplein in Antwerpen. Met auteurs en muzikanten en dj’s, met lezingen en korte interviews maar ook met installaties en workshops.


De marathon start met een happy hour op vrijdag 3 november om 16 uur en wordt afgerond op zaterdag 4 om hetzelfde uur. De tweedaagse geldt als opening van de Boekenmaand in Antwerpen en bevat tal van gratis activiteiten. Op vrijdagavond gaan we door tot in de vroege uurtjes en kan er zelfs gedanst worden tussen de boekenrekken. Op zaterdagochtend is er koffie plus ontbijt op het plein en start er een programma voor families. In de kubus is er een programma dat zich richt tot jongeren, met als invalshoek strips en illustratoren.


Welkom in een bib vol goesting. Welkom op de 24 uur van Permeke.Met o.a. Christophe Bell, Astrid Haerens, Tülin Erkan, Maarten Inghels, Peter Verhelst, Joke van Leeuwen, Jaap Robben, Mathilda Masters, Aleksandr Skorobogatov en Dorith Govaerts.


24 uur van Permeke is een initiatief van bibliotheek Permeke i.sm. Behoud de Begeerte, Stampmedia, Vredescentrum, Creatief Schrijven en Scum Studios.


24 uur van Permeke
Datum:
03 nov. 2023
Startuur:
16:00
Einduur:
16:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen 6