WORDt 2020

8 X WORDT

Het Letterenhuis omarmt literatuur in al haar diversiteit en vormen, en dus gingen ze in 2012 op zoek naar een manier om ook spoken word artiesten een plek in het huis én in de collectie te geven.

Ondertussen hebben ze acht succesvolle edities van WORDt achter de rug. Warme, sprankelende avonden met een enthousiast en betrokken publiek. Telkens tonen rappers, kleinkunstenaars, vertellers, slammers en andere dichters hun kunnen en laten ze een enthousiast publiek proeven en genieten van hun verbale talent.

Ruim 70 artiesten stonden al op het podium, onder andere Mira Bertels, Tourist LeMC, Lisette Ma Neza, Spok, Elisabeth ‘Elli’ Severino Fernandes, Droge Piet, Slongs die van Ons, Sylvie Marie, Said & Salah (ex-NoMobs), Mel Ross & Sem Phi, Maravilha Munto, Anissa Boujdaini, …

WORDT 2020

Een speciaal jaar en dus ook een speciale editie van WORDt: Letterenhuis blikt terug op de 8 vorige edities.

Uit de lange lijst spoken word artiesten die de revue passeerden, nodigen ze er zes uit voor een korte performance en een gesprek. Ze vragen hen wat ze willen meenemen naar de toekomst door materiaal in het Letterenhuis onder te brengen én hun plek in de collectie te claimen. Aantekeningen, een usb met teksten, een cd, een video, … - hoe doen we dat, spoken word bewaren?

SECKOU OUOLOGUEM

Seckou was op z’n dertiende al bezig met spoken word en evolueerde van rap en hiphop naar slam poetry. Hij staat niet enkel zélf op het podium, hij inspireert ook anderen om dat te doen. Hij brengt poëzie naar rusthuizen en gevangenissen en organiseert workshops voor jongeren.

Tegelijk heeft hij ook een prima neus voor talent en waardoor hij de perfecte partner in crime is om de boeiendste opborrelende talenten uit de spoken word scene in het Letterenhuis uit te nodigen.

PROGRAMMA

Giovanni Baudonck

Lissete Ma Neza

Jaouad Alloul

Maravilho Munto

Tom Driessen

Sefora Sam