Stijn Van Bauwel

Als kind kon ik bij wijze van spreken sneller lezen dan lopen. Gaandeweg is de liefde voor cultuur gegroeid met vooral aandacht voor film en muziek. Maar er is altijd wel een moment om even te lezen.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Opgegroeid in een familie die graag leest en dan snel de weg gevonden naar de jeugdbibliotheek (met dank aan Bibliotheek Couwelaar!). Maar ook de Vlaamse Filmpjes als tiener met heerlijke verhalen.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ik combineer graag mijn interesse in film/muziek en het lezen. Veel biografieën en weetjes. Niet te verwarren met roddels, eerder de verhalen achter de schermen.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Doe dan maar Rien Poortvliet. Je hebt veel sterke tekenaars, maar hij slaagt er in om met zijn tekeningen en korte teksten, zoveel 'verhaal' te vertellen. Dan kan hij een laatste moment vastleggen zodat hopelijk mijn verhaal langer blijft leven.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

De Drie Musketiers van Alexandre Dumas is niet alleen een klassieker, maar ook gewoon goed geschreven. Blijft een heerlijk verhaal!

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Ik ga niet meteen titels of boeken uitwisselen met iemand, af en toe bij mijn zus en moeder. Het onderwerp 'lezen' komt nog te weinig naar voor bij de small talk. Terwijl ik toch altijd merk dat meer mensen lezen dan ik denk.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

'De muze en het meisje' van Katrijn Van Bouwel.

Hoe kies je je volgende boek?

Ik probeer een biografie of boek over film/muziek af te wisselen met een fictie. Dan is het kwestie van de zin op dat moment en voor mijn boekenkast te staan om te kijken welk boek het wordt.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Ik heb toch wel wat muzikale biografieën liggen. De meeste boeken zijn evengoed een verhaal en meer dan wat feiten. Het schept altijd een mooi tijdsbeeld.

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Stijn Van Bauwel

Stijn Van Bauwel

Boeken zijn films die je zelf regisseert.

Enkele leestips van Stijn

Ontdek enkele leestips van Stijn