De Dagen

In deze drukke wereld zet DE DAGEN in op de kracht van verhalen, lezen, schoonheid en het belang van verbondenheid, traagheid, solidariteit, stilte en zorg voor elkaar.

DE DAGEN heeft zich daartoe gespecialiseerd in Samen Lezen of Shared Reading. Altijd op zeer toegankelijke plekken, altijd gratis en altijd de mooiste literatuur die er is. Sinds Covid-19 ook via Zoom.

DE DAGEN zet in op literaire verdieping. Zo lezen we niet alleen fictie en niet alleen klassiekers maar ook experimentele teksten van jonge dichters of boeiende fragmenten uit de theaterliteratuur. We lezen de wereld en woorden uit alle continenten.

DE DAGEN doet aan literaire toeleiding. Dat betekent dat ze aarzelende lezers meeneemt naar literaire evenementen. Zoals het Passa Porta-festival of Vers van het Mes. DE DAGEN werkt daarvoor nauw samen met literaire huizen.

DE DAGEN inspireert. Op regelmatige basis brengt DE DAGEN leesbegeleiders en andersoortige leesbevorderaars samen. Inspiratiedagen rond beeldtaal of werelds lezen, rond literatuur en zingeving of de kracht van korte teksten staan op de agenda.

DE DAGEN begeleidt. DE DAGEN ondersteunt en coacht kleinschalige lees-initiatieven voor en door kwetsbare doelgroepen. DE DAGEN zet daarbij in op samenwerking, duurzaamheid en talentwerking.

DE DAGEN leest boeken én mensen. Liefde voor literatuur & liefde voor mensen gaan hand in hand.

  • Sint-Andriesplaats 24
    2000 Antwerpen