Leesgroep - Artificiële Intelligentie

Wat voor mens zijn we geworden in het digitale tijdperk?

Op deze vraag zoeken we met De Virtuele Mens vzw zinvolle antwoorden. We gaan met een breed publiek in gesprek over de impact van digitalisering en ontwikkeling samen praktische handvaten om de digitale samenleving te lijf te kunnen gaan.

Recent uitgegeven romans, waaronder Kazuo Ishiguro’s Klara en de zon, Ian McEwans Machines zoals ik en Jeanette Wintersons Frankusstein tonen verschillende manieren waarop (de toekomst van) Artificiële Intelligentie verbeeld kan worden en geven dan ook aanleiding tot interessante filosofische vragen.

Het format: met de groep lezen we samen de gekozen romans, we maken tijd voor een informele gedachtenwissel over de thema’s, en wij bezorgen ter plekke de nodige filosofische en technische context om de reflectie op gang te brengen.

We komen elke 5 à 6 weken samen op maandag (19.30-21.00) in De Groene Waterman (Antwerpen). De leesclub is "verrijkend" én "gratis"! Inschrijven verplicht via deze link.
De boeken dien je wel zelf uit te lenen / aan te kopen (mogelijk bij De Groene Waterma

—PRAKTISCH—

De eerste geplande data zijn: 21 februari, 28 maart, 2 mei en 6 juni 2022. Voor een eventueel vervolg bekijken we met de groep wat mogelijk is.

21 februari: infosessie en kennismaking

28 maart: Ian McEwan, Machines zoals ik (2019)

2 mei: Kazuo Ishiguro, Klara en de zon (2020)

6 juni: Jeanette Winterson, Frankusstein (2019)

n). We raden aan om de gehele reeks mee te volgen, omdat we de romans en hun filosofische aannames zullen vergelijken met elkaar. Lukt dat niet? Dan ben je altijd welkom om een aparte sessie mee te volgen!