Wim Peumans praat over zijn boek Habibi

Wim Peumans vertelt in Kartonnen Dozen over: 'Habibi: Het lief en leed van lgbt-moslims' en signeert vanaf 14:00u in de Antwerp Pride Village aan de stand van Kartonnen Dozen.
Lezing zowel live in Kartonnen Dozen als online beschikbaar via Facebook Live.
Iedereen welkom bij de live lezing, wees er snel bij want plaatsen zijn beperkt!

Lezing: 11:00, Boekhandel Kartonnen Dozen
Signeersessie: 14:00, Pride Village, Operaplein Antwerpen

Over Wim Peumans: Wim Peumans (1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in antropologie (KU Leuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand (Johannesburg). Wim publiceerde twee bekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie, waaronder Queer Muslims in Europe (2018, Bloomsbury). Hij ontving de Marguerite Lefèvreprijs voor Genderstudies (2010) en de Honorable Mention van de Association for Middle East Women’s Studies Book Award (2019). Met Een Zachte Anarchist (Lannoo, 2019) schreef hij de biografie van zijn vader, politicus Jan Peumans. Habibi (2021), zijn eerste literair non-fictiewerk, verscheen bij Uitgeverij Vrijdag.
Over het boek: ‘Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin. Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.
#AntwerpPride #AntwerpenLeest

Wim Peumans praat over zijn boek Habibi
Datum:
14 aug. 2021
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Organisator:
Boekhandel Kartonnen Dozen
Locatie:
Boekhandel Kartonnen Dozen
Draakstraat 34, Antwerpen 18 (Antwerpen)