Week van de poëzie

Schrijver en podiumdier Carmien Michels brengt een mix van rap, slam, spoken word, muziek en de zachtste poëzie ter wereld naar Merksem. Ze legt haar oor te luister in de underground scene om te horen wat er leeft en roffelt. Geen idee welke deining dat teweegbrengt maar vuurwerk zal er zijn.


Schrijver en podiumdier Carmien Michels brengt een mix van rap, slam, spoken word, muziek en de zachtste poëzie ter wereld naar Merksem.


Ze legt haar oor te luister in de underground scene om te horen wat er leeft en roffelt. Ze neemt bevriende artiesten mee die sterk zijn op papier en op het podium, die niet alleen zichzelf uitdagen, maar ook elkaar en het publiek. Samen met hen steekt ze een show ineen in teken van ‘Gedichtendag’.


Geen idee welke deining dat teweegbrengt maar vuurwerk zal er zijn. Geheugenspelletjes. Humor. Spierkracht. Empowerment. En veel liefde.


Carmien Michels danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze schreef de romans ‘We zijn water’ (2013) en ‘Vraag het aan de bliksem’ (2015). In 2016 won ze het Nederlands en Europees Kampioenschap Poetry Slam en haalde ze brons op het Wereldkampioenschap in Parijs.


Haar poëziedebuut ‘We komen van ver’ volgde in 2017. Sindsdien reist ze de wereld rond en scherpt ze haar pen en blik tijdens Europese projecten als Connecting Emerging Literary Artists, Europalia Romania en Versopolis. Tussen trein en trip verblijft ze in Antwerpen, waar ze nieuwe talen leert, yoga en gevechtssporten beoefent. In oktober 2021 verschijnt haar eerste verhalenbundel bij uitgeverij Querido.

Week van de poëzie
Datum:
25 jan. 2022
Startuur:
20:15
Einduur:
20:15
Organisator:
Schouwburg Noord
Locatie:
Schouwburg Noord
Nieuwdreef 135, Merksem