Wat we toen al wisten, Nottebohmlezing van Geert Buelens

Vijftig jaar nadat de Club van Rome de alarmbel luidde met Grenzen aan de Groei, duiken we met Geert Buelens de geschiedenis in.

Vijftig jaar nadat de Club van Rome de alarmbel luidde met Grenzen aan de Groei, duiken we met Geert Buelens de geschiedenis in. We zien hoe een begin wordt gemaakt met de ontbossing van het Amazonewoud, we reizen met Jacques Cousteau naar de bedreigde Zuidpool, we ontdekken met biologen plasticdeeltjes in de ingewanden van vissen en maken met de bemanning van de Apollo 17 de eerste kleurenfoto van de hele aarde. Aan de hand van films, televisieseries, romans, stripverhalen, nieuwsberichten en officiële rapporten uit het jaar 1972 laat Buelens zien wat we toen al wisten over het uitbuiten van de wereld, wat we ervan geleerd hebben ook – en wat niet.


Bio

Prof. dr. Geert Buelens (°1971) is als professor Moderne Nederlandse Letterkunde verbonden aan de Universiteit Utrecht en als gasthoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika). In 2018 verscheen De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis. Geert Buelens publiceerde ook vier dichtbundels (laatste: Ofwa, 2020) en schrijft onder meer voor De Standaard.

Zondag 20 november 2022, 11u tot 12u30
In de leeszaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Aansluitend kunt u de tentoonstelling Finis Terrae bezoeken
Standaardticket € 5
Kortingsticket voor leden Dotatiefonds € 2,5
Abonnement € 16 (standaard) € 8 (Dotatiefonds)

Wat we toen al wisten, Nottebohmlezing van Geert Buelens
Datum:
11 dec. 2022
Startuur:
11:00
Einduur:
12:30
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen