Van interview naar artikel

Een interview afnemen en uitschrijven, het is een vak apart. Hoe begin je daar nu aan? Welke formats bestaan er? Hoe bereid je frisse interviewvragen voor? Hoe pak je het moment zelf aan? En hoe verwerk je het gesprek achteraf op een efficiënte manier tot een vlot lezend artikel voor een magazine of website?

In deze interactieve workshop deelt Katrien Elen tips & tricks uit de praktijk. Daarbij geeft ze niet alleen interviewtechnieken en schrijftips mee, maar ook een antwoord op vragen als: bezorg ik mijn interviewvragen vooraf of liever niet? Doe ik het gesprek live of via de telefoon? Hoe ga ik om met een gesprekspartner die mediaschuw is of met iemand die de neiging heeft om uit te weiden? En wat als ik al na 10 minuten door mijn voorbereide vragen heen ben?
Voor iedereen die wel eens een interview moet afnemen en uitschrijven: van communicatiemedewerkers tot journalisten in spe.


Een greep uit de oefeningen
- De juiste vraag: bereid een interview voor
- Word journalist voor een dag: rollenspel
- Sterk beginnen: schrijf een lead voor een bestaand artikel


Optioneel: individuele feedback via Zoom op een uitgeschreven interview en/of op de voorbereiding voor een interview is mogelijk en apart te boeken.

Van interview naar artikel
Datums
12 sep. 2023 14:00
19 sep. 2023 14:00
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Creatief Schrijven
Gitschotellei, Berchem (Antwerpen)