Type Walk - een typografische wandeling door de stad

De Type Walk is een unieke, speciaal op maat uitgestippelde stadswandeling met typojo (Jo De Baerdemaeker) als lettergids langs onbekende pareltjes van zowel authentieke architecturale belettering op de gevels van pakhuizen en winkeluitstalramen als hedendaagse straattypografie van openbare bewegwijzering.

We starten om 13u30 aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die we meteen een bezoekje brengen. We wandelen doorheen de historische binnenstad van Antwerpen om af te ronden op de Vrijdagsmarkt aan het Museum Plantin-Moretus, waar je ook nog een kijkje kan nemen. Tijdens deze 2,5 uur durende Type Walk zal Jo de achterliggende verhalen en typografische analyses van de Antwerpse letters in de publieke ruimte uit de doeken doen.

Deze wandeling wordt gratis aangeboden aan stadslezers van Antwerpen Leest, inschrijven is verplicht (via de link op de website). We hebben plaats voor 15 deelnemers, dus wees er snel bij!

Organisatie: Antwerpen Leest en Museum Plantin-Moretus.


Jo De Baerdemaeker is een Belgische letterontwerper en -onderzoeker. Hij heeft een Master in Type Design en behaalde een doctoraat aan de Universiteit van Reading. Hij richtte in 2012 studio Type op in Antwerpen en ontwerpt fonts voor internationale ontwerpbureaus en font studios. Jo is begeesterd door de stempelsnijders en letterontwerpen van de Officina Plantiniana, en kind aan huis bij het Museum Plantin Moretus, waar je hem vooral in de leeszaal en archieven kan terugvinden als voorbereiding van zijn font ontwerpen of onderzoeksprojecten.

(Instagram & Twitter: @typojo / website: www.studiotype.be)

Type Walk - een typografische wandeling door de stad
Datum:
06 nov. 2022
Startuur:
13:30
Einduur:
16:00
Organisator:
Antwerpen Leest
Locatie:
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Handschoenmarkt, Antwerpen