Theatervoorstelling "Alas pora volar"

Theatervoorstelling - Feest van de Doden

"De oorsprong van dit project ligt in de grote bewondering en het respect dat ik heb voor het leven en het werk van Frida Kahlo. Ik heb mij tot taak gesteld een dramatische tekst te creëren die mijn persoonlijke perceptie van de kunstenares en de wereld waarin zij leefde weergeeft, waarbij ik gebruik maak van verschillende artistieke uitingen zoals theater, dans, schilderen, muziek en fotografie; elementen die mij helpen niet alleen het leven van de kunstenares te herscheppen, maar ook de politieke, economische en sociale situatie van het begin van de 20e eeuw, gekenmerkt door de Mexicaanse Revolutie.

Alas para volar is een multidisciplinaire theatrale documentaire gebaseerd op het leven en werk van Frida Kahlo, waarbij zijzelf het centrale personage is en speelt met haar vele facetten. Het weergeven van de belangrijkste momenten uit haar leven zijn een prachtige manier om de geschiedenis en de cultuur van Mexico beklijvend te vertellen. Deze show is een spel van confronterende spiegels, de dirigeerlijn van een lint dat een bom omwikkelt. Alas para volar of 'vleugels om te vliegen’ komt van de beroemde uitdrukking van Frida Kahlo: ‘Voeten, waarom wil ik ze, als ik vleugels heb om te vliegen’. Dit citaat vat haar levensmotto en de essentie van haar werk samen."
- Verónica Rodriguez Quintal

Verónica Rodríguez Quintal is toneelschrijver, regisseur en actrice. Zij komt oorspronkelijk uit Mexico-Stad. Zij voltooide haar hogere studies communicatiewetenschappen in haar geboorteplaats aan de Universidad Autónoma Metropolitana en later aan de Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), waar zij acteren studeerde. Na een tijdje verhuisde ze naar Spanje waar ze haar doctoraat in theater afrondde aan de Universidad de Alcalá in Madrid. Zij heeft opgetreden op festivals in verschillende landen waar haar theatervoorstelling Alas para volar werd geprezen in onder andere Frankrijk, Zwitserland, Mexico en Spanje. Daarnaast heeft Verónica deelgenomen aan verschillende kortfilms en traditionele- en hedendaagse dansshows.

Theatervoorstelling "Alas pora volar"
Datum:
15 okt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 25, Antwerpen, Antwerpen 6 (Antwerpen)