Stijn Streuvels inspireert

Jonge schrijvers en illustratoren lieten zich door het oeuvre van Streuvels inspireren. Hoe dat in zijn werk ging komen de makers en de ambassadeurs van het project - Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven - zelf vertellen.

Nulla dies sine linea – geen dag zonder een regel te schrijven – was de lijfspreuk van Stijn Streuvels. Het Collectief van de Letterzetter van de bibliotheek van Kortrijk en Streuvelshuis Het Lijsternest sloegen de handen in elkaar om jonge schrijvers en illustratoren aan het werk te zetten. Het project kreeg als titel Het uitzicht der dingen. Elke zondag een lijn.

De ambassadeurs van het project - Anneleen Van Offel, Joost Devriesere en Gerda Dendooven – begeleiden de makers die zich door het oeuvre van Streuvels laten inspireren. De auteurs zorgen voor een literaire én een persoonlijke, beschouwende tekst. Hun teksten worden vervolgens geïllustreerd door jonge grafici.

We nodigen ambassadeurs Joost Devriesere en Gerda Dendooven uit voor een gesprek én bieden een podium aan enkele van de makers om hun werk te presenteren.

Stijn Streuvels inspireert
Datum:
11 dec. 2021
Startuur:
20:00
Einduur:
21:30
Organisator:
Letterenhuis
Locatie:
Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22, Antwerpen