Schrijven en kunst op zondag: Antwerpen

Ook in het najaar van 2022 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een andere stad, in een ander museum en met andere kunstwerken als inspiratiebron. We ronden de najaarsreeks af in Antwerpen.

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.

Het vernieuwde Koninklijk Museum Antwerpen

Na een verbouwing van meer dan tien jaar zwaaien de deuren van Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen weer open.
We treden in de sporen van Antwerps dichter Maurice Gilliams(1900-1982), voor wie kleur klank opwekt. We gaan op zoek naar vier kleurrijke werken en laten ons daarin verdwalen. We kijken en we turen. Zo lang tot we klanken horen. Die gieten we in woorden, in taal. We verbinden in een persoonlijke bijdrage het artistieke van vroeger met het actuele nu.

Als deelnemer aan deze schrijfdag maak je een kleine verzameling van eigen teksten, gedichten, verhalen en bouw je aldus aan een persoonlijke collectie.

We geven elkaar feedback, waardoor je schrijvende creatie alleen maar schoner wordt en dragen voor. Voorkennis is niet vereist: kunst werkt en met enkele schrijfopdrachten leer je de vorm kennen waarin jouw schrijven zich het best ontwikkelt.


Praktisch
Breng je eigen picknick en drank mee.
Een week vooraf ontvang je een mail met meer info.


Prijs

49 euro, inclusief museumticket en twee drankjes

Schrijven en kunst op zondag: Antwerpen
Datum:
27 nov. 2022
Startuur:
11:00
Einduur:
17:00
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA)
Leopold de Waelplaats 1, Antwerpen