Schrijf mee aan Grootboek in het Letterenhuis: laatste kans!

Laat je verbeelding door de Stad waaien. Kom met je mooiste, ongepubliceerde woorden, zinnen of verzen op Gedichtendag, donderdag 26 januari naar het Letterenhuis in Antwerpen. En breng met je eigen verhaal Grootboek, het Verzenlied van de Stad, tot leven!

In het Letterenhuis kan je ze voorleggen aan Peter Holvoet-Hanssen. Een selectie van je poëtische woorden wordt ter plaatse door een illustrator opgetekend in het Grootboek en zo als erfgoed voor het nageslacht bewaard.

Voor of na de babbel kan je om 11, 13 en 15 uur een kort bezoek brengen aan het depot van het Letterenhuis, een archief van 3,5 km; de geheime kamers van de Vlaamse literatuur.

Klim in je pen en kom ons verrassen op 26 januari met jouw mooiste woorden!

Het is je laatste kans, want het Grootboek, dat aan een reis begon in augustus 2021, telt nog maar enkele blanco pagina's. Eens het helemaal gevuld is, krijgt het een plek in het Letterenhuis.

Deze activiteit is een onderdeel van Poëzieweek.
Heel graag tot dan!

De geschiedenis van Grootboek

Grootboek, het Verzenlied van de Stad, is een initiatief van troubadour en (voormalig stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen en Creatief Schrijven vzw waarmee we literair erfgoed schrijven.

We lanceerden Grootboek, het Verzenlied van de Stad, eind augustus 2021 tijdens het Antwerpse cultuurweekend, om na en tussen digitale ontmoetingen, die eigen zijn aan deze tijd, ook terug een veilige ruimte te creëren voor een goed gesprek over het ambacht schrijven en literatuur.

Schrijf mee aan Grootboek in het Letterenhuis: laatste kans!
Datum:
26 jan. 2023
Startuur:
11:00
Einduur:
16:00
Organisator:
Creatief Schrijven vzw
Locatie:
Letterenhuis
Minderbroedersstraat 22, Antwerpen