Route Suske & Wiske - De Antwerpse Avonturen

Ontdek te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer 10 verschillende locaties in Antwerpen die een rol spelen in de verhalen van Suske en Wiske.

Suske en Wiske zijn zot van A. Regelmatig duikt onze metropool op als achtergrond, en soms eist onze stad een hoofdrol op in de avonturen van onze striphelden. Antwerpen is al meer dan 75 jaar onlosmakelijk verbonden met de bekendste geesteskinderen van Willy Vandersteen. Jommeke heeft Zonnedorp, maar Suske en Wiske hebben Antwerpen. Of Antwerpen heeft Suske en Wiske…


Dat Vandersteen koos voor Antwerpen als thuisstad voor Suske en Wiske is natuurlijk geen toeval. Hij werd zelf geboren op een steenworp afstand hiervandaan, in een kleine woning aan het Stuivenbergplein. Vandersteens geesteskinderen zijn rasechte Antwerpse bengels, zoals Vandersteen dat zelf ook was. Hij liet hen de avonturen beleven waarover hij als kind al fantaseerde met zijn vriendjes en die hij voor hen tekende op de stoeptegels in de Seefhoek.


In de vroegste avonturen van Suske en Wiske spraken de hoofdrolspelers nog onvervalst Antwerps, de taal waarmee Vandersteen was opgegroeid. Het droeg bij aan de authenciteit, de herkenbaarheid en de populariteit van Vandersteens succesreeks. Suske en Wiske spraken de taal van het volk. En zo leerde Vandersteen zijn volk strips lezen. Wist je trouwens dat Suske en Wiske ondertussen vertaald is in 34 talen en/of dialecten? Zo kan je hun avonturen bijvoorbeeld lezen in het Russisch, het Chinees, het Portugees, het Spaans en het Swahili.


Ontdek te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer 10 verschillende locaties in Antwerpen die een rol spelen in de verhalen van Suske en Wiske:


Bibliotheek Permeke

Stuivenbergplein

Het Steen

Grote Markt

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Rubenshuis

Museum Mayer van den Bergh

De Zoo

Red Star Line Museum

Hoboken


De folder is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek.


In samenwerking met Standaard Uitgeverij

Route Suske & Wiske - De Antwerpse Avonturen
Datum:
01 jul. 2021
Startuur:
00:00
Einduur:
00:00
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen