Performance Lecture 'Theatervrouwen'

Edith Cassiers en Lauranne Paulissen duiken in de theatergeschiedenis, op zoek naar vrouwen. Aan de hand van hun voorstelling ‘Martha de Krankzinnige’ brengen ze een gepassioneerd en poëtisch pleidooi voor meer vrouwen in de theatercanon.

Individuele bezoekers:
zondag 16 oktober 2022, 15:00
Individuele bezoekers
zondag 16 oktober 2022, 15:00

Vrouwen waren lang niet welkom in het theater - niet als schrijver of toeschouwer, niet op het podium als actrice. De weinige vrouwenrollen die er waren, werden door mannen gespeeld. Vrouwen in een theater betekende gevaar.

Waarom was dat? Wat is de relatie tussen theater en vrouwen? Hoe vonden vrouwen, gemaskerd en gesluierd, verstopt in coulissen en onder het podium, toch een weg naar de bühne? Edith Cassiers en Lauranne Paulissen duiken in de theatergeschiedenis, op zoek naar vrouwen. Aan de hand van hun voorstelling Martha de Krankzinnige brengen ze een gepassioneerd en poëtisch pleidooi voor meer vrouwen in de theatercanon. Ze diepen werk op van vergeten vrouwelijke theaterkunstenaars en brengen het terug tot leven, vandaag. Met behulp van theaterteksten, bewegingen en verhalen, weven ze een tapijt van een ogenschijnlijk verborgen theatergeschiedenis.

In samenwerking met Monthy.

Performance Lecture 'Theatervrouwen'
Datum:
16 okt. 2022
Startuur:
15:00
Einduur:
16:30
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Nottebohmzaal, Erfgoedbibliotheek
Hendrik Conscienceplein 4, Antwerpen