Omgaan met je hoogsensitiviteit

Een hoogsensitief persoon is gevoeliger dan gemiddeld voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Zij hebben ook een extra gevoelig centraal zenuwstelsel.

Elk ogenblik van de dag staan we bloot aan allerlei prikkels. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, kleuren, vormen, sferen, ... komen bij hoogsensitieve personen op een meer intense manier binnen. Zij hebben dan ook meer dan gemiddeld tijd nodig om al deze prikkels te verwerken. Zo hebben ze het nodig zich regelmatig terug te trekken of af te sluiten van nog meer indrukken. Als zij dit niet doen of daar de kans niet toe krijgen raken zij makkelijker over hun toeren, geïrriteerd en/of oververmoeid.

Op langere termijn gaan zij vaak zo ver over hun grenzen dat zij CVS, burn-out, depressie, fibromyalgie, … ontwikkelen. Wat zijn de kenmerken van een hoogsensitief persoon, hoe ga je om met je hoogsensitiviteit? Wat zijn de valkuilen en hoe kom je meer in je eigen kracht te staan? Er worden praktische tips gegeven en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden.

Omgaan met je hoogsensitiviteit
Datum:
17 mrt. 2022
Startuur:
20:00
Einduur:
22:00
Organisator:
Bibliotheek Driehoek
Locatie:
Bibliotheek Driehoek
Driehoekstraat 43, Ekeren