Met voorbedachten rade: de sluipmoord op de open ruimte

Ruimtelijke ordening, het zo goed mogelijk aan elkaar aanpassen van samenleving en ruimte, is sinds 1980 een Vlaamse bevoegdheid. Dit had het begin van een doortastend beleid kunnen zijn. Maar Vlaanderen bakt er kennelijk niets van. Het ergste: dit bleek een bewuste politieke keuze van opeenvolgende regeringen. Het gebeurde dus met voorbedachten rade...
Onderzoeker Tom Coppens stelt het ruimtelijk beleid in Vlaanderen – of het gebrek eraan – aan de kaak. Alles is echter nog niet verloren. Wel is het de hoogste tijd voor een maatschappelijk debat waar de echte waarde van open ruimte in kaart wordt gebracht met aandacht voor ecologie, gezondheid en respect.Stof tot nadenken voor iedereen van 16 jaar en ouder!

Check de festivalpagina voor eventuele corona-maatregelen en updates.

Activiteit in het kader van de Boekenkamer, waar je kan snuisteren in populairwetenschappelijke literatuur en waar UAntwerpen-onderzoekers je meer vertellen over hun meest recente boek.

Tom Coppens is onderzoeker bij de Onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling, Faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen.

Met voorbedachten rade: de sluipmoord op de open ruimte
Datum:
27 nov. 2022
Startuur:
15:00
Einduur:
15:30
Organisator:
Universiteit Antwerpen
Locatie:
Lange Winkelstraat 9
Lange Winkelstraat 9, Antwerpen