Live-opname De Grote Vriendelijke Podcast met Jean-Claude van Rijckghem

Tijdens deze eerste live-opname van De Grote Vriendelijke Podcast in Vlaanderen gaan we in gesprek met schrijver Jean-Claude van Rijckeghem!

Over dit evenement
Hij is schrijver van geweldige, veel bekroonde historische jeugdromans als 'Jonkvrouw', 'Galgenmeid' en 'IJzerkop': Jean-Claude van Rijckeghem. Eind mei verschijnt zijn nieuwste boek 'Onheilsdochter', dat speelt in het Denemarken van het jaar 870. Op 29 mei praten kinderboekrecensenten Jaap Friso (JaapLeest.nl) en Bas Maliepaard (Trouw) in boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen met Van Rijckghem over zijn research en schrijfproces, zijn liefde voor de geschiedenis en sterke, vrouwelijke hoofdpersonen, over de verschillen en overeenkomsten tussen scenario's en romans schrijven, zijn meeslepende stijl en vast nog veel meer.

Natuurlijk is er de gelegenheid om de boeken van Van Rijckeghem te kopen en door hem te laten signeren en de schrijver en Bas en Jaap te ontmoeten. We kijken er enorm naar uit om onze Vlaamse luisteraars te ontmoeten.

De kaartprijs is inclusief gratis drankjes en hapjes!

14:30u - Inloop met koffie/thee
15:00u - 16:30u - Opname
16:30 - 17:30 - Borrel

De Grote Vriendelijke Podcast
Dit is de eerste en vooralsnog enige podcast voor volwassenen over jeugdliteratuur. Gemaakt vanuit Nederland, maar met oog voor de Vlaamse jeugdboekenmarkt. Er staan al afleveringen online met Bart Moeyaert, Els Beerten, Leo Timmers, Marita de Sterck en Pieter Gaudesaboos. We zijn te beluisteren via Spotify, alle podcast-apps en www.degrotevriendelijkepodcast.nl

Live-opname De Grote Vriendelijke Podcast met Jean-Claude van Rijckghem
Datum:
29 mei 2022
Startuur:
14:30
Einduur:
18:00
Organisator:
De Grote Vriendelijke Podcast
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen