Literaire lezing Arthur Japin in gesprek met Jan Dertaelen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die veel fictie en verhalen lezen, beter in staat zijn om de emoties van andere mensen te herkennen. Zij zijn empathischer en kunnen zich meer inleven in andere mensen.
Dit geldt meer dan ooit voor de boeken van veelgelezen Nederlandse auteur Arthur Japin.
Hij brak bij het groot publiek door met zijn roman “De zwarte met het witte hart” die wereldwijd vertaald werd en hem internationale roem bezorgde. Daarna volgde “Een schitterend gebrek”. Het boek werd bekroond met de Libris literatuur prijs en vond honderdduizenden lezers.
Zijn meest recente boek is “Mrs Degas”.
Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden. Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Maar zij is niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij opzettelijk Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans. Hij schilderde haar daar terwijl zij bloemen aan het schikken was.
Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas’ meest pijnlijke herinnering?

Jan Dertaelen (literatuurrecensent bij De Tijd en Literair winkelgezicht in De Groene Waterman) zorgt voor een diepgaand interview!

Literaire lezing Arthur Japin in gesprek met Jan Dertaelen
Datum:
19 mrt. 2022
Startuur:
15:00
Einduur:
16:00
Organisator:
Bibliotheek Arena
Locatie:
De Theatergarage
Bouwhandelstraat 72, Borgerhout