Lezing | Tülin Erkan en Wided Bouchrika | debutanten in gesprek met Vanessa Broes

Bib Bist | Tülin Erkan groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Haar debuut Honingeter roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst.


De Vlaams-Tunesische schrijfster en journaliste Wided Bouchrika zet in haar debuutroman Teer een onafhankelijk en ongrijpbaar hoofdpersonage neer dat de seksuele avonturen aan elkaar rijgt. Grenzen vervagen zoals Imène zichzelf uitwist en iedereen een spiegel voorhoudt, in de eerste plaats ook de lezer.


Vanessa Broes gaat met beide auteurs in gesprek over leven en werk, raakvlakken en verschillen.


Voorafgaand aan de lezing, van 19u tot 20u, kan je deelnemen aan een sessie Samenlezen. We duiken samen in een fragment uit het debuut van Tülin of Wided en sluiten af met een gedicht.


Dit extra aanbod is gratis, maar we vragen wel om je vooraf in te schrijven door een mailtje te sturen naar info@samenlezen.be, want de plaatsen zijn beperkt. Het SamenLezen vindt eveneens plaats in Bib Bist, in de refter.


Wat is SamenLezen? In een kleine groep lezen we een verhaal en een gedicht. We verkennen samen de tekst: wat vind je mooi, wat herken je, wat raakt je? Iedereen kan deelnemen, je hoeft niets voor te bereiden. Wat ons met elkaar verbindt is het verhaal en het lees- en luisterplezier. Een opgeleide samenlezen-begeleider leidt dit in goede banen. We voorzien koffie, thee en een koekje.


In de stad Antwerpen kan je aansluiten bij verschillende SamenLees-groepen. Ontdek er meer over op www.samenlezen.beBibliotheek Bist organiseert deze lezing met de steun van Literatuur Vlaanderen.


Lezing | Tülin Erkan en Wided Bouchrika | debutanten in gesprek met Vanessa Broes
Datum:
21 mrt. 2024
Startuur:
20:15
Einduur:
21:45
Organisator:
Bibliotheek Bist
Locatie:
Openbare Bibliotheek Bist
Bist 1, Wilrijk