Leesgroep: Aantekeningen uit het ondergrondse - Fjodor Dostojevski

In deze leesgroep bespreken we Aantekeningen uit het ondergrondse van Fjodor Dostojevski. De sessie wordt begeleid door Philippe.


Voertaal: Nederlands


Het literaire fenomeen Dostojevski vormt een hoeksteen van de Russische literatuur. Zijn wereldbefaamde werken Misdaad en Straf en De Gebroeders Karamazov borduren voort op de ideologische uitspattingen die Dostojevski eerder aan de dag lag in, onder meer, Aantekeningen uit het ondergrondse (Записки из подполья) uit het annus horribilis 1864. In deze korte hellespiraal wordt de lezer meegezogen naar de obscure onderwereld van het tsaristische Russische Rijk, waar het maatschappijkritische hoofdpersonage in alle clandestiniteit vertoeft. Het intertekstuele relaas volgt zijn ontwikkelende psychose in die mate dat de grenzen tussen realiteit en fictie en waarheid en leugen schijnbaar vervagen. De heruitgave van de Nederlandse vertaling van Monse Weijers is vers van de pers. Dit boek duldt geen njet!


Praktisch:


- Zaterdag 12 oktober van 10u30 tot 12u30
- Deelname is gratis, vrije bijdrage wordt gewaardeerd
- Inschrijven verplicht via knop bovenaan of mail naar groenewaterman@groenewaterman.be. Per bijeenkomst apart inschrijven.


Leesgroep: Aantekeningen uit het ondergrondse - Fjodor Dostojevski
Datum:
12 okt. 2024
Startuur:
10:30
Einduur:
12:30
Organisator:
Boekhandel De Groene Waterman
Locatie:
Boekhandel De Groene Waterman
Wolstraat 7, Antwerpen