La Mega Parade en Semblanzas

Foto-expo Día de Muertos - Feest van de Doden

De Dag van de Doden is oorspronkelijk een Mexicaanse traditie het word ook gevierd in Centraal- en Zuid-Amerika. Haar oorsprong gaat terug tot de precolumbiaanse tijd en symboliseerde het weerzien van de levenden met hun overleden geliefden, familie of vrienden. Volgens de inheemse cultuur, ontmoeten ze elkaar reizend door de kosmos, tussen de zon en de sterren. De optocht tijdens de Dag van de Doden in Mexico-Stad met grote skeletten en mensen in dodenkostuum, zoals die te zien is in de James Bond-film Spectre, is een nieuwe traditie. Deze parade die door kleurrijk versierde straten trekt, komt op steeds meer plaatsen voor en kent ondertussen ook meer figuren.

Fotograaf Cuauhtémoc Garmendia Alfaro is een freelance fotograaf die heeft gewerkt voor verschillende kranten en tijdschriften, in België en Latijns-Amerika. Hij is stadsfotograaf van Antwerpen geweest en heeft verschillende jaren als huisfotograaf gewerkt voor allerlei cultuurhuizen: Zuiderpershuis wereldcultuurcentrum, Zomer van Antwerpen, De Roma en Rataplan. Alfara heeft samengewerkt met het MAS, de Red Star Line en het Rubenshuis. Hij heeft meegewerkt aan projecten met artistieke en sociale organisaties. Momenteel is Alfaro huisfotograaf van het theatergezelschap Tutti Fratelli.

VERNISSAGE

De foto-expo opent op zondagavond 9 oktober

Kom La Mega Parade en Semblanzas als eerste ontdekken!

Tijdens de vernissage dragen Sandra Olguín en Wendy Leys gedichten voor van twee hedendaagse Mexicaanse dichters: Irma Pineda Santiago en Rosa Adriana Méndez Santiz.

Sandra Olguín, auteur en stafmedewerker van het Centrum voor Mexicaanse Studies, leest ook twee van haar eigen kortverhalen voor.

Singer-songwriter Roman Santos begeleidt hen op zijn akoestische gitaar.

Je kan ook genieten van een hapje en een drankje.

Opening vernissage: zondag 9 oktober (18u - 21u30)

17u30 Deuren open
18u15 Presentatie Cuahtémoc Garmendia Alfaro
18u40 Presentatie Sandra Olguín
19u00 Voordragen gedichten
20u00 Receptie

La Mega Parade en Semblanzas
Datum:
09 okt. 2022
Startuur:
00:00
Einduur:
23:59
Organisator:
Bibliotheek Permeke
Locatie:
Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26, Antwerpen 6