Klimaatdichters Sara Eelen en Pieter Van de Walle kijken vooruit naar Finis Terrae

Voorproefje op het literaire najaar?
Zondag 28/08 staan Pieter Van de Walle en Sara Eelen op het Boeken & Letteren podium tijdens Cultuurweekend. Om 11 u, Operaplein, podium Bibmobiel. En daar ontdek je hoe ze hun gedichten thematisch verbinden tot FINIS TERRAE.

Nadien hoor je op datzelfde podium de stadsdichters en kan je kennis maken met het programma van het Letterenhuis, Antwerpen Leest en anderen.


Sara Eelen (1994) ziet poëzie in alles. Ze legt dit vast in film, foto, audio en tekst. Haar werk werd onder andere gepubliceerd in Het Liegend Konijn, Hard//Hoofd, Deus Ex Machina, Kluger Hans en Papieren Helden. Haar gedichten werd bekroond bij Frappant TXT, de Babylon Interuniversitaire Literaire Prijs en de Poëzieprijs Stad Harelbeke. Sara is een van de drijvende krachten achter de Klimaatdichters en Hart boven Hard. In oktober verschijnt haar debuutbundel Het nodige breken.

Pieter Van de Walle is wetenschapper en schrijver. Hij schrijft over natuur, technologie en de griezellige vallei daartussenin. Zijn gedichten verschenen eerder in o.a. Het Liegend Konijn, Kluger Hans, Hard//Hoofd en De Revisor. Hij is redactielid bij deFusie en de Klimaatdichters, schrijft regelmatig voor De Reactor en volgt de SchrijversAcademie in Antwerpen. In 2020 behaalde hij zijn doctoraat in de biotechnologie aan KU Leuven.

Klimaatdichters Sara Eelen en Pieter Van de Walle kijken vooruit naar Finis Terrae
Datum:
28 aug. 2022
Startuur:
11:00
Einduur:
11:40
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Operaplein
Operaplein, Antwerpen