Johan Op de Beeck - Ongehoord! De Zonnekoning

Lodewijk XIV (1638 - 1715) is de koning der koningen. Als absolute vorst vormde hij het onderontwikkelde en feodale Frankrijk om tot een gecentraliseerde staat die de machtigste natie van Europa werd. Eeuwige roem verwierf Lodewijk XIV dankzij Versailles, wat hij omtoverde van een jachtslot tot één van de grootste en mooiste kastelen ter wereld. Zijn boeiend levensverhaal biedt een wervelwind aan veldslagen, intriges, minnaressen, kunst, mysteries,...


Johan Op de Beeck is een meeslepend en gepassioneerd verteller. In zijn verhalen krijgen historische figuren een menselijk gezicht, hij ontrafelt politieke intriges en onthult de consequenties van de geschiedenis voor onze hedendaagse tijd. Een geschiedenisles zoals u ze nog nooit gehoord heeft … Maar ook een les in de menselijke psychologie.


Johan Op de Beeck is een bekend tv-gezicht en heeft een gerenommeerde carrière in de media en de journalistiek achter de rug. Hij zit al 35 jaar in het vak. Voorheen was hij actief als ankerman van het VRT-journaal, documentairemaker, directeur van Canvas, presentator en interviewer van verschillende talkshows en hoofdredacteur van verschillende media in binnen- en buitenland. Vandaag is hij zelfstandig communicatieadviseur en auteur van een reeks succesvolle non-fictieboeken, die het erg goed doen in de bestsellerlijsten en die ook altijd positief onthaald worden.


Johan Opdebeeck
Datum:
15 apr. 2024
Startuur:
23:11
Einduur:
23:11
Prijs:
12/10/2 euro
Organisator:
Bib Park
Locatie:
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A, Merksem