Hilde Van Mieghem

Hilde Van Mieghem mag zich voortaan naast regisseur en actrice nu ook auteur noemen. In 2022 verscheen haar debuutroman ‘De drie duifkes’,waar ze jarenlang in stilte aan werkte. Een krachtige roman: koppig, brutaal, vol schwung en levenslust over drie sterke vrouwen anno 1920 die zich niet laten knechten en tussen wie een hechte vriendschap ontstaat. De drie temperamentvolle vrouwen zijn memorabele personages die zo de pagina komen aflopen.
Boerendochter Madeleine wordt uitgehuwelijkt en moet haar grote liefde verlaten voor een wrede echtgenoot. De zevenjarige Tine verliest haar moeder, en de zorg voor haar broer, vader en hun armzalige boerderij valt op haar frêle schouders. Juliet vlucht weg van haar zuipende, promiscue moeder en wordt dienstmeisje bij een Joods gezin. Zwanger van de heer des huizes wordt ze als ‘een gevallen vrouw’ op straat gezet. Hun paden kruisen, en er ontstaat een hechte vriendschap. Samen strijden ze op leven en dood tegen een liefdeloos, hard bestaan – hoe ontsnap je aan een schraal en zielloos leven?
Hilde Van Mieghem blaast op deze manier een nieuw leven in de vertellerstraditie van Louis Paul Boon en Hugo Claus – die haar als aanstormend talent van de toneelschool haalde voor haar eerste grote rol.

Datum:
17 apr. 2024
Startuur:
20:15
Einduur:
23:59
Locatie:
Bibliotheek Park
Van Heybeeckstraat 28A, Antwerpen