Helden in harnas. Ridderverhalen. Van Karel ende Elegast tot Don Quichot

Antwerpen was in de zestiende eeuw hét centrum van de boekdrukkunst in de Nederlanden en had een afzetmarkt over heel Europa. De Scheldestad speelde een belangrijke rol bij de verspreiding van de ridderroman, zowel in het Nederlands als in andere talen. In deze expo brengt de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience ridderromans uit de vijftiende en zestiende eeuw uit binnen- en buitenland samen naar de plek waar ze oorspronkelijk gedrukt zijn: Antwerpen.

In 'Helden in harnas' spelen een vijftigtal prachtig geïllustreerde ridderromans uit die bloeiperiode de hoofdrol, waarvan de helft uit internationaal gerenommeerde collecties. Speciaal voor deze tentoonstelling komen unieke exemplaren uit onder meer de Bibliothèque nationale de France in Parijs en The Library of Congress in Washington over naar Antwerpen.

Neem een audiogids en maak kennis met bekende en verloren gegane ridderverhalen, de verhaalstoffen en uit de bloeitijd van de middeleeuwse ridderroman en de typische technieken en structuren die vandaag nog steeds worden toegepast.

Helden in harnas. Ridderverhalen. Van Karel ende Elegast tot Don Quichot
Datum:
29 okt. 2021
Startuur:
00:00
Einduur:
00:00
Organisator:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience
Locatie:
Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, Nottebohmzaal
H. Conscienceplein 4, Antwerpen