Geheim België: geschiedenis van de inlichtingendiensten 1830-2022

Kenneth Lasoen vertelt het verhaal van de Belgische Staatsveiligheid en haar militaire tegenhanger: twee diensten met een lang en soms omstreden verleden. Van de campagne tegen het 'Hollandse gevaar' in 1830 tot de strijd van vandaag tegen buitenlandse spionage en terreur.
Dit onderbouwde, spannende boek dringt door tot de wandelgangen van de Belgische 'intelligence' en laat een geheel nieuw licht schijnen op onze politieke geschiedenis. Het nieuwe hoofdstuk over o.m. Russische spionage in ons land en de oorlog in Oekraïne zijn gebaseerd op niet eerder vrijgegeven bronnen en bevat een pak nieuwe informatie!Geprikkeld? Sluip dan snel naar Antwerpen zonder sporen achter te laten. Iedereen vanaf 16 is welkom.


Activiteit in het kader van de Boekenkamer, waar je kan snuisteren in populairwetenschappelijke literatuur en waar UAntwerpen-onderzoekers je meer vertellen over hun meest recente boek.

Kenneth Lasoen, Internationale Politiek (IP), Faculteit Sociale Wetenschappen UAntwerpen en verbonden aan Clingendael - Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen.

Geheim België: geschiedenis van de inlichtingendiensten 1830-2022
Datum:
27 nov. 2022
Startuur:
13:30
Einduur:
14:00
Organisator:
Universiteit Antwerpen
Locatie:
Lange Winkelstraat 9
Lange Winkelstraat 9, Antwerpen